image FORSIDE BAGGRUND BLOG VERSION FORHANDLERE ENGLISH
image
image
image
image
image
Baggrund
image
CaféMælk blev hældt på kartoner første gang i foråret 2008. Forud for lanceringen af denne biodynamiske mælk ligger mere end 5 års arbejde.

CaféMælk er udviklet af Jens Nørgaard, Martin Hildebrandt og Morten Münchow fra Copenhagen Coffee Academy i samarbejde med Naturmælk. De tre har arbejdet for store nordiske og skandinaviske mejerier gennem årene og har udviklet forskellige mælkeprodukter i den forbindelse. Morten Münchow samarbejder desuden med en af Danmarks førende mælkeeksperter, Richard Ipsen, fra Det Biovidenskabelige fakultet under Københavns Universitet.

I 2003 stiftede Jens og Martin Copenhagen Coffee Academy (CCA) og året efter stødte biolog og idéhistoriker Morten Münchow til projektet, hvor han fra starten var tilknyttet som videnskabelig medarbejder.

CCA har mange forskellige undervisningsaktiviteter og projekter, men det første store videnskabelige undersøgelsesområde var cappuccino skum og caffe latte skum, eftersom det rent internationalt var et videnskabeligt uopdyrket område.

Morten kontaktede i 2004 Richard Ipsen, som blev vejleder for Morten Münchow i arbejdet med at lave en biokemisk model for cappuccinoskum. Richard hjalp med at finde de rigtige søgeord til databaser over videnskabelige tidsskrifter, da vi slet ikke kunne finde den relevante information i de gængse lærebøger i mejerilære. Vi skulle finde og sammensætte viden fra flere forskellige videnskabelige artikler om overfladespænding i mælk og generel organisk skumteori. Den første biokemiske model af cappuccinoskum blev præsenteret af Morten Münchow som en forelæsning på den nordiske kaffekonkurrence, Nordic Barista Cup på Island i 2004, og har siden dannet grundlag for to bachelorprojekter om cappuccinoskum, som Richard Ipsen og Morten Münchow var tog initiativ til og var vejledere på. Begge projekter tog de første spadestik til at etablere cappuccinoskum som laboratorieobjekt. Det indebar at udvikle teknikker til at danne cappuccinoskum på standardiseret vis, samt at udvikle relevante målemetoder, som vurderer skummet på samme punkter, som en barista ville gøre det. Senere blev der også målt på espressokaffes indvirkning på skummets egenskaber.

Hele denne historie er baggrunden for første version af CaféMælk.

Kvalitet, smag og skumningsegenskaber var det vigtigste mål i udviklingen af CaféMælken, og derfor har vi valgt at basere den på biodynamisk mælk. Biodynamisk dyrkning bevarer den naturlige smag i mælken, og arbejder i det hele taget ud fra radikalt andre principper end konventionel og økologisk produktionsformer. Der er primært verdensbilledet til forskel. Den biodynamiske produktion tager udvidet hensyn til køernes og landmandens eksistentielle trivsel. Hvor man kan sige, at både konventionel og økologisk produktion bygger på et naturvidenskabeligt verdensbillede, så bygger de biodynamiske produktionsformer på Rodolf Steiners verdensbillede, som i tillæg til det materielle også indeholder eksistentielle og åndelige aspekter. Vi vil gerne have disse ’mere end naturvidenskabelige’ aspekter i spil i på caféer og i baristamiljøer, og har derfor valgt at basere CafeMælk på biodynamisk mælk. Rent kemisk opfører biodynamiske produkter sig også anderledes, hvilket kan smages og ses på skummet, hvis man laver en cappuccino eller caffe latte.

CaféMælk er en letmælk med sine 1,5 % fedt, men smagen lægger sig mere op ad sødmælk. CaféMælk er ideel til brug i alle espressobaserede drikke såsom cappuccino og caffè latte. Mælken kan naturligvis også drikkes som den er.

Version 1.0 af CaféMælk er den første i en serie af produkter, der har den professionelle barista og den entusiastiske hjemmebarista som målgruppe.
image
image
image
image
image
image
image
image
Gerrebækvej 24 | DK-6360 Tinglev | Tlf: +45 74 64 28 01 | Fax: +45 74 64 28 01 | info@naturmaelk.dk
image